Er zijn heel veel goede smartphones te vinden in de wereld. Bijna al deze smartphones worden voor een deel geproduceerd in China, en toch wordt er heel negatief gekeken naar de Chinese smartphones zelf. Gelukkig is deze tendens een beetje aan het veranderen, en zien we steeds meer populariteit ontstaan voor de Chinese merken. De Chinezen weten namelijk precies wat ze aan het doen zijn om het gebied van technologie, en al helemaal met betrekking tot smartphones.

Ook in Nederland worden er steeds meer Chinese smartphone gebruikt. Veel smartphones worden gekocht via het internet, en er zijn sinds kort ook een aantal hele goede Chinese webwinkels waar je naartoe kunt gaan als je op zoek bent naar een Chinese Smartphone. Op deze pagina zullen we 3 van dit soort winkels kort behandelen.

Chi Phone

Chi Phone is een webwinkel waar je uitsluitend Chinese producten kunt kopen. Alle dingen die te kopen zijn in de Chi Phone winkel hebben op de een of andere manier te maken met een smartphone. Je kunt de toestellen alleen los kopen, er zijn geen abonnementen die je kunt afsluiten via de webwinkel van Chi Phone. Merken als Xiaomi, Huawei en Honor zijn allemaal beschikbaar. Er zijn ook diverse accessoires die je kunt kopen op de site van Chi Phone. Kortom, een hele uitgebreide Chinese smartphone winkel die aan alle eisen voldoet.

Er wordt gewerkt met een maximale levertijd van 3 werkdagen. Meestal worden de telefoons of de accessoires echter eerder bezorgd. Het bedrijf is gevestigd in Schiedam, maar heeft geen fysieke winkel waar je spullen kunt kopen. Als je gaat kijken naar webwinkels die gevestigd zijn in China zie je dat dat de prijzen soms een stuk lager liggen dan de prijzen in de webwinkel van Chi Phone. Dit heft alles te maken met de invoertarieven die nog betaald moeten worden. Alle prijzen in de Chi Phone winkel zijn volledig. Er hoeven dus geen extra kosten betaald te worden, behalve de verzendkosten van een paar euro’s.

De invoertarieven en belastingen voor spullen uit China kunnen soms erg hoog liggen. Het kan dus zo zijn dat je in een Chinese webwinkel een prijs ziet die tientallen euro’s onder de prijs in de Chi Phone ligt. Laat je hier echter niet door af schrikken.

Alle telefoons die je in de Chi Phone winkel koopt draaien op Android. Dit is het grootste besturingssysteem van de wereld. Het systeem is ontwikkeld en uitgebracht door Google. Google heeft ervoor gekozen om alles openbaar te maken wat betreft deze software. Hierdoor kan elke fabrikant Android op zijn of haar telefoon zetten. Doordat Android zo groot is heb je toegang tot allerlei geweldige applicaties en spellen.

Op alle vlakken zijn de Chinese toestellen geschikt voor de Nederlandse markt. De opladers passen in de Nederlandse stopcontacten en de toestellen zijn gemaakt voor de frequenties die in Nederland gebruikt worden.