Er is zoveel dat je kunt doen om je smartphones. In de meeste applicatiewinkels kun je honderdduizenden applicaties en spelletjes vinden. Van poker tot strategiespellen, je kunt zo gek niet bedenken over er is een applicatie voor bedacht. Op deze pagina gaan we het specifiek hebben over een aantal smartphone spellen die je kunt downloaden op je Android of iOS telefoon.

Angry Birds

Angry Birds kan uiteraard niet ontbreken in een lijst van spellen voor een smartphone. Jaren geleden werd de eerste versie van Angry Birds uitgebracht, en het was gelijk een daverend succes. Van jong tot oud, iedereen kende dit spelletje opeens. Het spel is gratis te downloaden op zowel je iPhone als je Android telefoon. Het is de bedoeling om de vogels te lanceren om zo hele bouwwerken te vernietigen. Hoe beter je het doet, hoe meer punten je krijgt!

Fruit Ninja

Ook dit spel is al tijdenlang heel erg populair. Verkrijgbaar op iOS en Android apparaten zonder betaling, ideaal! Bij dit spel moet je met een ninja mes, dat je bestuurt met je vinger, zoveel mogelijk fruitstukken doormidden hakken. Als je met een beweging meerdere stukken raakt ontvang je vermenigvuldigers waardoor je snel veel punten ontvangt.

The Sims

The Sims is een spel dat vooral bekend is geworden op de computer. Bij The Sims is het de bedoeling dat je een gezin onderhoudt. Je bestuurt het gezin en beslist voor ze wat ze gaan doen in hun leven. Je kunt hun huizen verbouwen, een baan kiezen, een geliefde zoeken en zelfs kinderen krijgen! Een heel uitgebreid spel dat nu ook te spelen is op je smartphone. Het is een groot spel, en de volledige versie kost geld. Als je echter slechts een aantal functie wil gebruiken kun je er ook voor kiezen om de gratis versie te spelen.

Doodle Jump

Doodle Jump is een spel dat nooit groot had kunnen worden op een computer. Het is namelijk de bedoeling om zo hoog mogelijk te springen. Door je telefoon te bewegen, verander je de richting van het poppetje. Als je ene platformpje mist, ben je af. Op een gegeven moment ga je zo snel dat je als een malle je telefoon zit te bewegen van links naar rechts. Een erg verslavend spel dat je gratis kunt downloaden op zowel je iOS als je Android telefoon.

Tetris

Iedereen heeft in zijn leven weleens Tetris gespeeld. Dit klassieke spel kan zowel frustrerend als verslavend zijn, en heeft sinds een aantal jaren zijn intrede gemaakt in de smartphone wereld. In essentie is Tetris erg gemakkelijk, maar echt ver komen is toch ook een kwestie van geluk hebben. Ook dit spel kun je zowel op je Android als je iOS apparaat downloaden.

Temple Run

Bij Temple Run moet je vluchten voor een boze trol die achter je aan zit. Door te vegen over je touch screen vlieg je over een lastige hindernisbaan. Met speciale obstakels die om de zoveel tijd verschijnen heb je het maar druk. Toen dit spel net uit was werd het zoveel gespeeld, door zowel jongeren als ouderen, dat je om de zoveel tijd ergens een schreeuw hoorde die zei ‘Ik heb een nieuwe highscore!’ Gratis te downloaden in de grote applicatiewinkels.

Words with Friends

Words with Friends is zowel een leuk als een leerzaam spel. Je zou dit spel het beste kunnen vergelijken met de moderne variant van Scrabble. Hier is alleen het grote voordeel dat alles wat sneller gaat en je meerder spellen tegelijk kunt spelen. Ook kun je wat anders doen terwijl je tegenstander aan de beurt is.

World Series of Poker

Op het internet wordt heel erg veel gegokt. Omdat poker een van de grootste en bekendste gokspellen is die bestaan, is het niet zo raar dat je ook heel veel online poker spellen kunt vinden op het internet. World Series of Poker is een van deze spellen. Dit spel kun je downloaden op je Android en je iOS apparaat. Er wordt Texas Hold’em poker gespeeld in dit spel, wat de meeste bekende vorm is van poker wereldwijd. Je kunt spelen met echt geld, en ook met fictief geld. Je kunt spelen tegen mensen van over de hele wereld. Je kunt inzetten op meerdere tafels tegelijk, waardoor je veel geld zou kunnen winnen! Veel professionele pokeraars pokeren via World Series of Poker.

Governor of Poker 3

Dit is het laatste smartphone spel dat je op deze pagina kunt vinden. Bij Governor of Poker 3 kun je kiezen uit 6 verschillende varianten van poker. Je kunt spelen tegen zowel Android als iOS gebruiker. Je kunt alleen spelen met fictief geld in Governor of Poker 3. Je krijgt elk uur een aantal coins waarmee je kunt spelen. Ook kun je op speciale manieren aan extra munten komen. Zo kun je lekker blijven doorgokken!